Je foodtruck promoten

Een naam kiezen

Om klanten en opdrachten binnen te krijgen met jouw foodtruck moet je jezelf kenbaar gaan maken en jezelf promoten. Je hebt je foodtruck een aantrekkelijke naam gegeven die bij jou past en wat je wilt uitstralen. Houd ook rekening met bepaalde regels omtrent het kiezen van een naam, meer hierover lees je hier

De branding van jouw foodtruck

Het is aan te raden om een mooi logo te maken of te laten maken door een grafisch vormgever. Door het hebben van een  mooi of bijzonder logo onthouden mensen je sneller en dat wil je natuurlijk bereiken, zodat je sneller wordt geboekt voor een  klus. De aankleding van de foodtruck kun je het beste richten op je doelgroep. Hierdoor zal je de doelgroep beter bereiken. Goede aankleding draagt  bij aan de beleving van de foodtruck en daarmee zet je een gewenste sfeer neer rondom jouw foodtruck. Ga je voor een stoere robuuste aankleding als je bijvoorbeeld een foodtruck heb met vooral vlees en andere bbq gerechten. Of heb jij een foodtruck met zomerse ijsjes en kleed jij je foodtruck fleurig en zomers aan. Zorg dat alles met elkaar in 1 lijn is, zo straal jij duidelijk uit wie jij bent en waar je voor staat.  Probeer te kijken hoe jij het net weer wat anders kan doen dan de concurrent, zodat jouw foodtruck opvalt. 

Social media gebruiken 

Je foodtruck promoten kan je het beste doen via social media. Hier kan je veel mensen bereiken. Vooral Instagram en Facebook zijn twee belangrijke kanalen om actief op te zijn. Deze zijn belangrijk omdat je hier een goed beeld kan neerzetten van wat jij te bieden hebt en hier veel mensen kan bereiken . Probeer je social media kanalen ook kenbaar te maken rondom je foodtruck. Hierdoor zullen mensen sneller een kijkje nemen op je kanalen. Via deze social media  kanalen is het makkelijk om contact te onderhouden en interactie te hebben met klanten en mogelijke opdrachtgevers. Je krijgt volgers en likes erbij door consequent te posten. Post ook weer niet te veel want dit kan ook weer gezien worden als spam.  Probeer grappige/leuke acties te plaatsen en het persoonlijk te maken. Hierdoor zal je een band opbouwen met je klanten.

Een mooie professionele website maken helpt ook voor het vindbaar worden. Dit kan je door iemand anders laten maken maar natuurlijk ook zelf, Wix en WordPress zijn twee gratis websites waar je makkelijk een eigen website mee kan bouwen. Op deze website kan je laten zien wat jij doet en wat je aanbod is. Het is ook  handig om hier een contactformulier te plaatsen zodat opdrachtgevers makkelijk contact met jou op kunnen nemen. 

Aanmelden bij platforms 

Er zijn verschillende platforms waar jij je met je foodtruck bij kan aansluiten om sneller geboekt en gevonden te worden voor een event. Je kan je bijvoorbeeld aanmelden bij ToetToetFood.  Door je aan te melden bij een platvorm zal je sneller gevonden en geboekt worden. Meer over wie wij zijn vindt je hier

CHECKLIST